Modestamente

Дизайнери

Категории

Сортирай по цвят Сортирай по размер

Филтър по цена

Сподели във Facebook

Saffiano” - естествена кожа или синтетика?

Все повече и повече чанти, изработени от "Saffiano" се появяват в търговската мрежа и в колекциите на редица прочути дизайнери. Затова решихме, че е редно да хвърлим малко повече светлина върху това какво точно е Saffiano кожата.

Saffiano кожата води началото си от един от най-известните цехове за щавене на кожи в Италия - този подписан с името Prada. По подобие на руските и мароканските кожи, които някога са имали ясни географски и технически дефиниции, така и Saffiano кожата днес се прави в много страни и по различни начини.

Първоначално Saffiano кожата е била направена от най-високо качество телешка кожа, а самото име Saffiano идва от кръстосаната щампа, отпечатана върху восъчното покритие с което се обработва кожата.

Днес тази щампа се отпечатва върху широк спектър от различни кожи и макар да има малки изключения, за всички които се питат дали този материал е естествен или изкуствен, ще кажем че кожата "Saffiano" е естествена кожа със специална обработка.

Характерният начин на щамповане на тази кожа я прави, освен водоустойчива и много по-лесна за почистване. Щамповането с поредица от напречно кръстосани линии и нанасянето на восъчно покритие, предпазват в много по-голяма степен повърхността й от наранявания и петна, което я превръща в подходящ материал за изработката на различни видове бизнес, пътни и ежеднесвни чанти и портфейли.

« Обратно