Modestamente

Дизайнери

Категории

Сортирай по цвят Сортирай по размер

Филтър по цена

Сподели във Facebook

Moreschi е синоним на висококачествените обувки в света на мъжката мода. И понеже високото качество е не просто характеристика, а краен резултат в следствие на усърден труд, високи производствени стандарти и дългогодишни традиции, в следващия текст ще ви представим една от ръчните операции които се използват при производството на обувките Moreschi, а именно:

РЪЧНОТО БОЯДИСВАНЕ

Ръчното боядисване е изключително прецизен и деликатен процес, а резултати от него са успешни единствено ако се изпълнява от опитен майстор. Колорирането може да се прилага върху цялата обувка или само в отделни зони, в зависимост от модела и търсения ефект, като за целта се използва бял памучен плат пропит със специална багрилна смес.

Етап 1

„КОЛОРИРАНЕ”

Боядисването започва от неутрална основа, като постепенно се преминава към по-тъмни оттенъци в няколко последователни стъпки. Времето за съхнене между всяка стъпка е 3-4 часа. Оцветяването се прави отвън навътре: цветът в краищата е по-силен и постепенно се прелива към вътрешността. В момента когато вече основата е нанесена, а артистът започва с все по-леки и деликатни движения да прелива цвета и да нюансира обувката си проличава истинското майсторството и опита в създаването на Moreschi.

Етап 2

„ИЗПЪВАНЕ”

За изглаждането на обувката се използва железен инструмент нагрят до температура от 130о Тази операция е необходима за да се затворят порите на кожата, да се уплътни цветът и да се направи повърхността на обувката гладка и равномерна.

Етап 3

„КАРАМЕЛИЗИРАНЕ”

„Карамелизирането” е процес на четкане, посредством специален диск с памучни влакна, напоен с восък. Горната част на обувката се полира няколко пъти, докато се постигне ярък цветен оттенък.

Крайния резултат може да видите тук: http://www.online-modestamente.com/sportni-obuvki-moreschi-1y7b2e2o7j-2851/

« Обратно