Modestamente

Дизайнери

Категории

Сортирай по цвят Сортирай по размер

Филтър по цена

Сподели във Facebook

Anne Fontaine, кралицата на бялата риза

я „взема назаем“ от мъжкия гардероб и я превръща в неразделна част от стила на съвременната жена. Едва на 18 години тя напуска роднатаБразилия и отива във Франция, за да уча биология. Съдбата обаче явно е имала други планове занея. "Семейството на съпруга ми притежаваше фабрика за ризи в началото на 90-те. Но дори тогава не предполагах какво бъдеще ме очаква. Всичко започна един ден, когато бях на тавана на свекърва ми. Отворих един куфар и вътре открих само бели ризи – мостри на създадени от нея колекции. Тогава ме осени идеята, че искам да правя само бели ризи. За мен в това имаше смисъл – любовта ми към бялото идва от родната ми Бразилия, където това е цветът на щастието“, разказва Ан.

И приключението започва. Годината е 1994-а. Първият „храм“ на бялата риза отваря врати в Париж. Брандът става известен с изчистено, модерно усещане за стил в комбинация с меки, комфортни материи и изящно внимание към детайла на всеки един дизайн. Ако до тогава търсенето на перфектната бяла риза е било сериозно предизвикателство за всяка дама, то Anne Fontain се превръща в безценен помощник в това начинание.

Днес белите ризи на Anne Fontaine все още са символ на неподправената женственост, но заедно с още много от елегантните творения на дизайнерката. „Клиентите ми искаха да разширя своята креативна палитра. Искаха от мен рокли, поли, панталони. Харесваха дизайните ми и повярваха, че мога да вдъхвам живот не само на разкошни бели ризи“, споделя Ан. Но именно белите ризи остават нейна запазена марка по целия свят и с всяко покоряване на нови територии, брандът Anne Fontaine продължава да е техен посланик.

« Обратно