Modestamente

Дизайнери

Категории

Сортирай по цвят Сортирай по размер

Филтър по цена

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТИ БИСКВИТКИ

НА „МОДЕСТАМЕНТЕ ГРУП” ЕООД

Въведение

С представяне на настоящите политики имаме за цел да ви разясним каква информация събираме за вас, защо и как го правим, какви са правата ви съгласно Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година - GDPR).

Наша изключителна цел е да защитаваме клиентите ни, да гарантираме прозрачност за начините, по които се съхраняват и обработват личните данни на субектите и да осигуряваме защита от рисковете, свързани с нарушаване на данните.P

При попълване на нашата форма за контакт, Вие се съгласявате, че предоставяте личните си данни доброволно, че сте се запознали с правата си по ЗЗЛД и РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година-GDPR и давате своето съгласие личните ви данни да бъдат събирани, обработвани, съхранявани и предавани на трети лица за цели, които сме посочили по-долу.

Как събираме информация за вас?

Доброволно от вас, когато вие ни предоставяте вашите лични данни:

  • когато създавате профил на уебсайтовете ни, вие ни предоставяте лична информация, включително имената си, телефонен номер и електронна поща.

  • когато участвате в игри, конкурси или промоции на Модестаменте Груп

  • когато закупувате артикули и стоки от нашия онлайн магазин за дрехи.

    Понякога събираме информация за Вас, наблюдавайки Вашето поведение на сайтовете ни.

    За целта използваме стандартни за интернет подходи за проследяване на потребителското поведение.

    Понякога, след Ваше изрично съгласие дадено чрез инструментите на партньора, можем да получим данни от трети страни, напр. данни от профила Ви в социални мрежи, като Facebook.

    Каква информация събираме и обработваме, когато ползвате нашите услуги?

    При регистрация на профил на нашите уеб сайтове събираме следните данни:

  • Вашите имена;

  • Потребителско име;

  • Парола;

  • Мобилен телефон;

  • Адрес на електронна поща;

  • Град;

  • Адрес за физическа доставка – при електронна търговия;

  • Данни за кореспонденция с Вас – при електронна търговия;

  • Номер на банкова сметка – при електронна търговия.

    За всички посетители ние и доставчиците на използваните от нас инструменти, могат да събират следните данни за Вас:

  • IP адреса, от който правите посещението;

  • Идентификатор на браузъра Ви;

  • Идентификатор на мобилното Ви устройството;

  • Несъдържащ лични данни Ваш идентификатор;

  • История на поведението Ви – посетени страници, време прекарано на тях, закупени продукти и други;

  • Поведение спрямо съдържанието на сайта/мобилната апликация – навигация, използвани интерфейсни елементи, време на престой;

  • Вашите търсения;

  • Вашите коментари.

    За какви цели обработваме информацията?

    Информацията, която събираме и обработваме за вас може да се използва за следните цели:

    Нормално функциониране на сайтове ни

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребител, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    За договорно изпълнение на услугите ни

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането на потребителя във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

    За персонализиране и профилиране

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    За измерване

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

    За да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Модестаменте Груп

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

    За обработване на личните Ви данни, включително предоставяне на компетентни органи в предвидените в законите случаи и за изпълнение на законови задължения на Модестаменте Груп, както и за цели, свързани с изпълнение на задълженията на страните по договор

    За целите на планиране, отчетност и статистика

    За целите на планиране, отчетност и статистика означава всяка операция по събиране и обработване на лични данни, необходими за статистически изследвания или за изготвяне на статистически резултати, както и за подготовка, реализиране и проверка на планове и резултатите от тях.

    За Маркетингови цели

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.

    Кой друг има достъп до тази информация?

    Ние понякога разкриваме вашата лична информация на трети лица, включително и на лица, находящи се извън Европейския съюз, при спазване на изискванията на Регламента, като например:

  • Трети лица, с които Модестаменте Груп има договорни правоотношения за ползване на колокационни услуги;

  • Трети лица, с които Модестаменте Груп има договорни правоотношения за ползване на Виртуални сървъри (VPS);

  • Трети лица, предоставящи услуги за подобряване на рекламното таргетиране на продуктите и услугите на Модестаменте Груп;

  • Индустриално признати доставчици на решения, публично декларирали съответствие с GDPR и e-privacy политиките, като Google и Facebook. Съгласието включва и поставяне и използване на маркиращи уникални деперсонализирани идентификатори, включително и с използване на cookies, localStorage или друга подходяща общоприета web технология;

  • Трети лица, предоставящи услуги на Модестаменте Груп като Счетоводители и счетоводни предприятия; Одитори и Одиторски предприятия; Юристи – Адвокати, адвокатски кантори и юрисконсулти; Нотариуси; Рекламни и ПР агенции; Дружества извършващи дейност по системно администриране на данни.

    Какви са правата ви във връзка с личните данни?

    Наш приоритет е както да ви информираме за вашите законови права, така и да гарантираме тяхното спазване. Вие имате следните права, които следва да се съблюдават при обработване на личните ви данни:

  • Право във всеки един момент да оттеглите съгласието си за обработка на личните ви данни;

  • Да поискате коригиране или допълване на данните ви при констатирана неточност чрез писмено заявление, отправено до нас;

  • Право на достъп до личните ви данни;

  • Право на ограничаване обработването на личните ви данни;

  • Право на възражение срещу обработването на личните ви данни;

  • Правото на преносимост на данните;

  • Право да поискате изтриване на личните ви данни, които се обработват незаконосъобразно или с отпаднало правно основание (оттеглено съгласие, изпълнена първоначална цел, за която са били събрани и др.);

  • Право да поискате от Администратора на личните ви данни да уведомите третите лица, на които Администраторът е предоставил вашите данни, по отношение на коригиране, изтриване или ограничаване на обработването на личните данни.

  • Имате право на жалба до Комисия за защита на личните данни.

    Кога Модестаменте Груп може да ползва данните ви, за да се свърже с вас?

    Можем да използваме предоставената от вас информация, за да се свържем с вас относно различни въпроси като:

  • да ви уведомим за промени в политиките ни и настоящите правила;

  • да ви отговорим, когато сте се свързали с нас или да ви отговорим на ваш коментар или жалба;

  • да ви поканим да участвате в наши проучвания по отношение на услугите на Модестаменте Груп;

  • за маркетингови цели;

  • за да ви изпратим подходящи предложения за продукти и услуги на Модестаменте Груп;

  • за да ви информираме за игри, конкурси или промоционални оферти на Модестаменте Груп;

    Как мога да получа, актуализирам и управлявам моите лични данни?

    Имате правода промените или да се откажете от съгласията си, по всяко време, като се свържете с нас. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

    Нашите уебсайтове използват „бисквитки”. Ако искате да научите повече за използването за „бисквитките” на нашите уебсайтове и това как да ги управлявате, прочетете внимателно по-долу нашата Политика за Бисквитки.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитката представлява малък файл, съдържащ данни, който се съхранява в уеб браузъра на вашето устройство при посещаване на конкретни уебсайтове.

Защо се използват бисквитките?

Те имат различни задачи, които най-общо улесняват и правят по-интерактивно вашето ползване на уебсайтовете ни.

Например, чрез бисквитките събираме информация във връзка с Вашето посещение и поведение на сайта, така че не трябва да ни я предоставяте отново, и отново. По този начин, можем да Ви разпознаем при следващо посещение на уебсайтовете ни и да Ви покажем.

Бисквитките ни помагат и да разберем как използвате нашите услуги, за да можем непрекъснато да ги подобряваме, чрез персонализиране на съдържанието и предложенията към Вас, на база Вашите предпочитания и интереси.

Какви са видовете бисквитки?

В зависимост от това колко време се съхраняват на вашето устройство, бисквитките се категоризират на „постоянни” и „временни” („сесийни“) бисквитки.

  • „Постоянните” бисквитки се съхраняват на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време, който може да бъде и години;

  • „Временните” („сесийните“) бисквитки се поставят временно, когато посещавате нашите уебсайтове, но същите не се съхраняват постоянно на вашето устройство и се заличават, когато Вашата сесия приключи, например като затворите страницата.

В зависимост от функциите си, бисквитките най-общо може да се категоризират на четири различни типа:

  • "стриктно необходими бисквитки” („strictly necessary cookies”);

  • "функционални бисквитки" („functionality cookies”);

  • "бисквитки за ефективност” („performance cookies”);

  • “бисквитки за рекламиране” („advertising cookies”).

"Стриктно необходими бисквитки” („strictly necessary cookies”)

Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтовете ни да изпълняват своите функции. Използваме ги например, за да установим нашите потребители, когато те използват нашите уебсайтове, така че да можем да предоставим нашите услуги или за да можем да изпълняваме и да поддържаме сигурността на нашите услуги. Тези бисквитки не събират информация за вас, която може да бъде използвана за маркетинг или реклама.

Съгласието Ви за използване на тези бисквитки се предполага от самото използване на нашите сайтове, поради което не можете да откажете използването им.

"Функционални бисквитки" („functionality cookies”)

Чрез тези бисквитки се реализират различните функционалности на сайтовете ни. Те ни позволяват да запомним вашите предпочитания, като големината на шрифта и други ваши персонални настройки, спестявайки Ви време и усилия за посочване на потребителско име всеки път, когато посетите страницата ни или за да видите предпочитано от Вас съдържание.

"Бисквитки за ефективност” („performance cookies”)

Информацията, съхранена от "бисквитките за ефективност”, ни помага да разберем как използвате уебсайтовете ни, да запомним и проверим историята на предишните Ви посещения, какво сте гледали или сте маркирали или как сте ни открили.

“Бисквитки за рекламиране” („advertising cookies”).

Нашата цел е да предоставяме на посетителите на нашия уебсайт информация, която е възможно най-подходяща за тях.

Какви видове бисквитки използваме и за какви цели?

Когато посещавате нашите уебсайтове, вие можете да установите наличието на различни видове бисквитки, които се генерират. Ние може да използваме и четирите описани вид бисквитки.


Нашите уебсайтове използват бисквитки за следните цели:

  • Идентификация на потребители с цел осъществяване на безопасен достъп;

  • Запомняне на продуктите, добавени в кошницата Ви или закупени в процеса на онлайн пазаруването;

  • Запомняне на информацията, попълнена от вас в различни страници, когато плащате или правите поръчки, за да не се налага да попълвате своите данни многократно;

  • Запазване на предпочитани настройки като например език, местоположение, брой резултати при търсене, които да се визуализират и т.н.;

  • Запазване на настройките за оптимална визуализация, като например размера на буфера и параметрите за резолюцията на вашия екран;

  • Прочитане на настройките на вашия браузър с цел оптимална визуализация на нашия уебсайт върху екрана на вашето устройство;

  • Безпроблемно зареждане на уебсайта и поддържане на постоянен достъп до него;

  • Предлагане на опцията за запазване на данните за влизане във вашия акаунт, така че да не се налага да ги въвеждате всеки път;

  • Проследяване на броя на потребителите, посещаващи нашите уебстраници;

  • Проследяване на времето, прекарано от всеки посетител в разглеждане на нашите уебстраниците ни;

  • Установяване на последователността, в която посетителите посещават различните страници в нашия уебсайт;

  • Оптимизация на уебсайтовете ни.

Как да управлявате бисквитките?

Вие можете да контролирате и/или да изтривате бисквитките, в зависимост от вашето желание. Може да изтриете всички инсталирани на Вашия компютър бисквитки, както и да настроите повечето браузъри така, че да предотвратите разполагането им във вашия компютър. В случай, че направите това, може да е необходимо да правите промени в настройките на някои предпочитания всеки път, когато посещавате уебсайтовете ни, а някои от услугите и функциите на уебсайтовете ни е възможно да не работят.

Как да изтриете всички бисквитки от даден браузър (показана е информация за най-популярните браузъри):

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=bg

Firefox: https://support.mozilla.org/bg/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/bg-bg/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Safari за компютър: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=bg_BG

Safari за таблет и телефон: https://support.apple.com/bg-bg/HT201265

Тук може да проверите какви бисквитки имате записани от най-използваните доставчици на персонализирани реклами и да управлявате Вашия избор:

http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Заключение

Настоящата политика е актуална към дата 25.05.2018 г.

Модестаменте Груп запазва правото си по всяко време да променя и/или допълва настоящата Политика. Промените влизат в сила веднага след публикуването им на уебсайта, освен ако в актуализираната версия на Политиката не е предвидено друго. Политиката може да бъде актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите на уебсайта.